Kaša na sladko
Do horúcej vody so štipkou soli pomaly vmiešame: ovsené, ryžové vločky (alebo ryžovú, pohánkovú, kukuričnú,… krupicu, alebo zomletú špaldu, pohánku,…. ) a povaríme do zhustnutia. Kukuričné krupica chutí dobre len v bio kvalite. Ideálny pomer 1 šálka obilniny: 3 šálky vody.
Do hotového pridáme med, hrozienka, oriešky, ovocie alebo rôzne semiačka, môžeme dochutiť škoricou, troškou masla, alebo ľanovým, či makovým olejom lisovaným za studena, podľa chuti . Kaša z ryžovej krupice je veľmi dobrá nasladko posypaná kokosom (alebo na suchej panvici opraženým kokosom). To je vynikajúca pochúťka. A keď vystane takáto kaša z raňajok, stačí pridať do nej kakao, posypať opraženým kokosom a nechať stuhnúť na poobedňajší zákusok. Kaša je vynikajúca na RAŇAJKY, pretože žalúdok potrebuje ráno teplé!