štvrtok , 14 december 2017
feng-shui-468x606.jpg
Domov > Recepty > Hlavné jedlo > Kapustové karí

Kapustové karí

Share Button

kapustové karí (3)-001Cesta k vegetariánstvu je veľmi kreatívna :-) človek sám seba aj druhých potrebuje prekvapiť. Recept v knihe Orientálna kuchyňa 1 tvrdí, že je niekde na pomedzí Indie a Pakistanu. Každopádne pre toho, kto má, alebo si chce spraviť, svoje garam masala. Chutí aj nevegetariánom.

  •  1 ks mladá menšia biela hlávková kapusta
  •  1 cibuľa
  •  1 čl-pl kurkuma prášok
  •  1 čl (rovná alebo vrchom) garam masala
  •   1 – 3 ks čili papričky sušené
  •  1 PL  ghee maslo alebo roztopené maslo
  • himalájska (ružová) soľ

Cibuľu, nakrájanú na drobné kocôčky, necháme na miernom ohni smažiť na malom množstve ghee alebo (prepusteného) masla až do svetlohneda.

 Zatiaľ si pokrájame listy kapusty na väčšie štvorce. Na usmažemnú cibuľu pridáme speniť kurkumu, medzi prstami rozmrvené chilli papričky do spenenia.Osolíme. Hneď na to pokrájanú kapustu. Nemiešame, obsah woku iba pretiasame.
Nakoniec pridáme garam masala, prehodíme alebo premiešame. Chute iba spojíme. Toto karí má byť úplne suché. Podávame s vhodnou prílohou a čatní. Dobrú chuť! Nech Vám padne na úžitok.

Recept od Safran:http://varecha.pravda.sk/recepty/kapustove-kari/52195-recept.html

https://www.facebook.com/AjurvedskaObrazovaKucharka

6734 Zobrazené celkovo 1 Zobrazené dnes
Cesta k vegetariánstvu je veľmi kreatívna človek sám seba aj druhých potrebuje prekvapiť. Recept v knihe Orientálna kuchyňa 1 tvrdí, že je niekde na pomedzí Indie a Pakistanu. Každopádne pre toho, kto má, alebo si chce spraviť, svoje garam masala. Chutí aj nevegetariánom.  1 ks mladá menšia biela hlávková kapusta  1 cibuľa  1 čl-pl kurkuma ...

Hodnotenie príspevku

Hodnotenie: Buď prvý/á kto ohodnotí príspevok !
0

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú označené *

*