utorok , 12 december 2017
feng-shui-468x606.jpg
Domov > Recepty > Predjedlá > Carpaccio z červenej repy

Carpaccio z červenej repy

Share Button

cviklove carpaccioSuroviny:

 5-8 ks cvikly
pomarančová šťava (asi z polovice pomaranča)
2 polievkové lyžice balsamico octu
5 lyžíc olivového oleja
citrón (šťava z polovice citróna)
zázvor (aj mletý) – nemusí byť
soľ
syr – čerstvý chuťovo výrazný
Postup: cviklu necháme variť tak, aby bola celá skrytá pod vodou, na cca 2 hodiny. Potom ju ošúpeme a nakrájame na tenučké priesvitné plátky. Pripravíme si marinádu, do misky nalejeme olivový olej, dáme pomarančovú šťavu, citrónovú šťavu, zázvor – iba keď chceme trochu pikantné, soľ a balsamico. Celé poriadne premiešame – aby cvikla bola zaliata, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme cez noc v chladničke – vydrží to tak tri dni v chladničke. Podávame s chuťovo výrazným syrom – napr. parmezán, kozí syr, ovčí syr, camembert alebo nadrobená bryndza.
17398 Zobrazené celkovo 5 Zobrazené dnes
Suroviny:  5-8 ks cvikly pomarančová šťava (asi z polovice pomaranča) 2 polievkové lyžice balsamico octu 5 lyžíc olivového oleja citrón (šťava z polovice citróna) zázvor (aj mletý) – nemusí byť soľ syr – čerstvý chuťovo výrazný Postup: cviklu necháme variť tak, aby bola celá skrytá pod vodou, na cca 2 hodiny. Potom ju ošúpeme a ...

Hodnotenie príspevku

Hodnotenie: Buď prvý/á kto ohodnotí príspevok !
0

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú označené *

*