Carpaccio z červenej repy
5-8 ks cvikly
pomarančová šťava (asi z polovice pomaranča)
2 polievkové lyžice balsamico octu
5 lyžíc olivového oleja
citrón (šťava z polovice citróna)
zázvor (aj mletý) – nemusí byť
soľ
syr – čerstvý chuťovo výrazný
Postup: cviklu necháme variť tak, aby bola celá skrytá pod vodou, na cca 2 hodiny. Potom ju ošúpeme a nakrájame na tenučké priesvitné plátky. Pripravíme si marinádu, do misky nalejeme olivový olej, dáme pomarančovú šťavu, citrónovú šťavu, zázvor – iba keď chceme trochu pikantné, soľ a balsamico. Celé poriadne premiešame – aby cvikla bola zaliata, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme cez noc v chladničke – vydrží to tak tri dni v chladničke. Podávame s chuťovo výrazným syrom – napr. parmezán, kozí syr, ovčí syr, camembert alebo nadrobená bryndza.
22022 Zobrazené celkovo 7 Zobrazené dnes