pondelok , 18 jún 2018
feng-shui-468x606.jpg
Domov > Recepty > Nátierky > Feniklové pesto

Feniklové pesto

Share Button

ŽiadP1210301ne iné pesto nie je také ľahké, svieže a chrumkavé zároveň. Je skvelé ku akémukoľvek jedlu, ale najmä ku fazuli, zemiakom, kukurici, alebo ryži. Môžete ho podávať ku všetkým grilovaným pochúťkam: mäsovým, rybacím, syrovým aj zeleninovým alebo ním ochutiť zeleninové polievky, podať ku studeným nárezom zo šunky, syra, najlepšie v kombinácii s paradajkou alebo orechmi. Hotové za 5 minút. Užite si to!

Suroviny

100 g 4 čerstvý fenikel

1 hrsť lúpané tekvicové semená

1 zatvorená hrsť koriandrová vňať

0,5 dl kvalitný olivový olej

1 čl hrubozrnná soľ

1 čl biely jablkový ocot

 

Postup prípravy receptu

Z hlavičky feniklu som odobrala 2 vonkajšie “listy” tie aj s rúčkami. Pre tých, čo potrebujú presné recepty, bolo to 100g. Nakrájala som ich na hrubo. (Kto pozná svoj mixér, vloží naraz alebo postupne fenikel, semienka, soľ, koriander, olej a ocot, zmixuje a je hotovo:)

Menšiu hrsť olúpaných tekvicových semien (50g), ale môžete dať s feniklom až 1:1 som ako prvú vložila do mixéra, lebo mám nový a ešte nepoznám všetky jeho finty. Na hrubo v pulzoch umelieme. Vybrala som na tanier.

Teraz príde do mixéra hrubo krájaný fenikel, mixujeme asi to takej istej štruktúry ako tekvicové semienka. Prisypeme hrubozrnnú, ja dám himalájsku ružovú soľ, malú hrsť koriandra, kto nemôže petržlenovú vňať, cca pol deci olivového oleja a čajovú lyžičku bieleho jablkového octu (s octom opatrne! ak preženiete – už nenapravíte), prisypeme tekvicové semienka a na nízkych otáčkach spolu ešte pomelieme. Nízke otáčky môjho mixéra vracali masu, čo sa dvíhala po krajoch späť pod nože. Z tohto množstva vznikla masa asi za 2 – 2,5 dl poháriik.

A to je celé :-) Toto je základné pesto. Prirodzene môžete pridať aj cesnak alebo syr.

Zdravotné benefity: Tekvicové semienka, fenikel, koriander sú všetko diuretiká, ktoré odstránia prebytočne zadržiavanú vodu v tele a fenikel svojou miernou horkosťou chráni pečeň, čím detoxikuje krv. Fenikel a lístky koriandra sú prirodzene chladiace byliny pre organizmus.

Recept od Safran: http://varecha.pravda.sk/recepty/feniklove-pesto/51946-recept.html

https://www.facebook.com/AjurvedskaObrazovaKucharka

 

 

7761 Zobrazené celkovo 1 Zobrazené dnes
Žiadne iné pesto nie je také ľahké, svieže a chrumkavé zároveň. Je skvelé ku akémukoľvek jedlu, ale najmä ku fazuli, zemiakom, kukurici, alebo ryži. Môžete ho podávať ku všetkým grilovaným pochúťkam: mäsovým, rybacím, syrovým aj zeleninovým alebo ním ochutiť zeleninové polievky, podať ku studeným nárezom zo šunky, syra, najlepšie v kombinácii s paradajkou alebo orechmi. ...

Hodnotenie príspevku

Hodnotenie: Buď prvý/á kto ohodnotí príspevok !
0

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú označené *

*