utorok , 12 december 2017
feng-shui-468x606.jpg
Domov > Recepty > Hlavné jedlo > Plnené mangoldové listy (spojenie východnej a západnej kuchyne)

Plnené mangoldové listy (spojenie východnej a západnej kuchyne)

Share Button

IMG_1517Potrebujeme:IMG_1509

1 mangold
na plnku:
kokosový olej
semienka koriandru a horčice
aníz
sušené čili
kurkuma
soľIMG_1510
1 pohár naturálnej ryže
1 cibuľa
1 malá vanička šampiňónov
2 stonky  zeleru
1 mrkva

na omáčku:
olivový olej
1 cibuľaIMG_1511
1 strúčik cesnaku
0,5 kg paradajok
soľ
čierne korenie
čerstvá alebo sušená bazalka
parmezán

voliteľná príloha:
grilovaný halloumi syr

Postup:
1. prepláchneme ryžu a dáme variť v pomere na 1 pohár ryže 2 poháre vody, pridáme soľ a malú lyžicu kokosového oleja, aby sa ryža nepripálila. Používam ryžovar, ktorý si sám ryžu vypne, keď je hotová a nemusím venovať pozornosť tomu, aby sa nepripálila. Naturálna ryža potrebuje cca 40 minút na uvarenie.
2. Sparíme manIMG_1512gold.IMG_1514
3. Na kokosovom oleji popražíme koriander, horčičné semená, aníz a čili. Postupne pridáme na drobno nakrájanú cibuľku, zeler, nastrúhanú mrkvu a šampiňóny , všetko osolíme a pridáme kurkumu. Nakoniec pridáme uvarenú ryžu a premiešame.
4. Na olívovom oleji popražíme na drobno nakrájanú cibuľku a cesnak, osolíme a pridáme čerstvé na kocky nakrájané paradajky až vznikne omáčka, ktorú na záver dochutíme soľou, čiernym korením a bazalkou.
5. Vymastíme formu, v ktorej budeme piecť.
6. Jednotlivé mangoldové listy naplníme ryžovou plnkou,IMG_1516 ulIMG_1515ožíme do pripravenej misky, celé zalejeme paradajkovou omáčkou a poprášime čerstvo nastrúhaným parmezánom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 minút.

6371 Zobrazené celkovo 5 Zobrazené dnes
Potrebujeme: 1 mangold na plnku: kokosový olej semienka koriandru a horčice aníz sušené čili kurkuma soľ 1 pohár naturálnej ryže 1 cibuľa 1 malá vanička šampiňónov 2 stonky  zeleru 1 mrkva na omáčku: olivový olej 1 cibuľa 1 strúčik cesnaku 0,5 kg paradajok soľ čierne korenie čerstvá alebo sušená bazalka parmezán voliteľná príloha: grilovaný halloumi ...

Hodnotenie príspevku

Hodnotenie: 4.28 ( 2 hlasy)
0

Pridať komentár

Vaša emailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú označené *

*