Kuracie prsia plnené špenátom s avokádovou omáčkou
Ingrediencie na 1 porciu:
1 porcia zeleniny (špenát, 1 lyžica cibule nakrájanej na kocky, avokádo)
1 strúčik cesnaku
Soľ a korenie
1/2 lyžičky bio vegeta
1 porcia kuracích pŕs, najlepšie domácich
Postup
- Špenát očistiťa blažírovať. Vodu zo špenátu vytlačiť a nasekať na kúsky. Cesnak očistiť a nasekať.
- Na rozohriatej panvici na malom množstve vody podusiť cibuľku, pridať cesnak a špenát. Dochutíme soľou, korením a vegetou.
- Umyte a osušte kuracie prsia. Nakrojte kapsu vodorovne tak, aby boli obe polovice na koncoch spojené. Kapsy naplňte dvoma tretinami špenátu. Zohrejte ohňovzdornú misu alebo panvicu bez oleja a z oboch strán osmažte kuracie mäso plnené špenátom. Následne zapečte v rúre asi 10 minút.
- Dužinu z avokáda zbavte šupky a spolu so zostávajúcim špenátom zmixujte a krátko zohrejte (nevarte).
- Omáčku servírujte na mäso.
11034 Zobrazené celkovo 1 Zobrazené dnes