Tekvicové kari
1 stredne veľkú tekvicu hokaido
3 cibule
kokosové mlieko 250 ml alebo kokosovú smotanu
menší zázvor
kari korenie
trošku čili
soľ, najlepšie himalájska
olej, ideálne kokosový
sezam
Postup:
Tekvicu nakrájame aj so šupkou na menšie kocky, vložíme do hrnca s trochou vody (varíme omáčku, nie polievku:). Zatiaľ kým sa tekvica varí, si nadrobno nastrúhame zázvor. Na panvici na kokosovom oleji pripravíme cibuľku domäkka, pridáme sezam, kari korenie, prípadne aj trošku chilli a nastrúhaný zázvor, zamiešame a celú túto zmes pridáme do hrnca k namäkko uvarenej tekvici aj s kokosovým mliekom/smotanou. Miešame a prípadne ešte pridáme kari podľa chuti. Po dovarení rozmixujeme časť obsahu-ideálne 50% rozmixovať na kašu a zvyšnú polovicu nechať celé kúsky tekvice. Vytvorí sa tak krásna omáčka s kúskami tekvice. Podávame s varenou ryžou. Dobrú chuť!