nedeľa , 19 august 2018
Domov > Články > NOVINKA! Zdravo a chutne aj na bratislavských vianočných trhoch

NOVINKA! Zdravo a chutne aj na bratislavských vianočných trhoch

Share Button

 foodstockne, spokojné tváre a vianočné koledy.  Atmosféru vianočných trhov milujem najviac.  Jediné, čo mi na nich chýbalo, bola zdravá strava. Taká, ktorú by som si mohla dať kľudne aj každý deň. Tento rok sa mi sen splnil :) Na bratislavských vianočných trhoch som objavila novinku – FOODSTOCK – vynikajúce zdravé jedlo pre náročné jazýčky. Určite nie len pre vegetariánov či vegánov. A čo ma potešilo ešte viac, je energia ľudí, ktorí sa na jeho príprave podieľajú. Preto som sa rozhodla vám o ich filozofii a ponuke povedať viac :)

 

Foodstock 111

Foodstock ponuka na bratislavských vianočných trhoch 2015

 1. Kapustnica Horalská

 Už pri samotnom výbere kapusty sme strávili  nemalú chvíľku. Kapusta musí byť živá, nie moc tvrdá a nie moc mäkká, nie moc slaná a nie moc kyslá.

Keď sme vyladili všetky atribúty, pustili sme sa do varenia.

Taktovku nad harmóniou tohto jedla držia tri opory: chrumkavá kapustička, myjavské slivky a udený tempeh :)

 2. Pirôžky

 Pri tomto jedle sme vsadili na istotu. Ak človeku pristane sústo plné chuti umami, len ťažko bude vedieť odolať ďalším zahryznutiam sa. Ale prečo odolávať chuti, ktorá je komponovaná pre naozajstných gurmánov. Chrumkavý sezam v kombinácií s jemným závojom hľuzovky, robia krásne garde šťavnatému pirôžku, ktorý je obalený v jemne sladkastej omáčke. Ak vám z času na čas prejde cez zúbky zelený sójový bôb, úsmevu sa proste nedá odolať.

3. Cícerové faširôčky

Tieto naše stálice dostali nový šat. Doteraz skrývané faširôčky /tzv. falafel/ sme presunuli na tanier, ku ktorému podávame vždy iný druh hummusu. Môžete u nás naďabiť na chute karí, červená repa, wasabi, koriander, rajčinový a samozrejme môj najobľúbenejší klasický. Sviežosť a chrumkavosť Vám bude robiť marinovaná čerstvá zeleninka s kurkumou.

4. Nátierky

Pre ľudí, ktorí stoja pevne na zemi a my ich voláme zemití:) sme pripravili ich obľúbený pokrm. Je to nátierka z Hokkaido tekvičky. Spoločnosť zemitej chuti Hokkaido robí voňavý sézamový olej a chrumkavá pražená cibuľka.

Veľmi podobne sme postupovali aj pri príprave nátierky z podunajských strukovínakurát sme nahradili tekvičku šťavnatými fazuľkami a jemnou šošovičkou.

A to najlepšie na záver.

5. Sladučký vianočný perníček s orieškami načančaný:)

Toto majstrovské dielo je krásne vo svojej jednoduchosti. Ak napečiete šťavnatý perník, k tomu pridáte pudingovú zmes a šľahačku posypete drvenými orechmi, dostanete presne to, čo ponúka Foodstock na bratislavských vianočných trhoch!

Nech sa páči, navštívte nás, veľmi radi obslúžime vaše chuťové poháriky 😉

https://www.facebook.com/FoodstockBratislava/

Tu nás nájdete

 kde nas najdete

 

foodstockmotto

 

 

 

1806 Zobrazené celkovo 1 Zobrazené dnes